R2R Animatronics

Animatronics...Mensen of dieren in de film zijn vaak niet echt maar animatronics. Wat is een animatronic? De animatronica (samentrekking van animatie en electronica) staat voor de kunst om met electronica en mechanica wezens tot leven te brengen. Animatronica doet dus het gezicht grijzen of laat de ogen rollen.

...versus robots De animatronic is een robot, maar niet iedere robot is een animatronic. Robot is een ruimer begrip. Zo heb je bijvoorbeeld industriŽle robots, als verfspuit- en verpakkingsrobots. Bij R2R bedoelen we met robots animatronics. (zie filmpjes)

R2R Animatronics producten

R2R Animatronics voert twee produkten:

1. Animatronics, bewegende en sprekende robots;

2. Het Levend Decor.

R2R Animatronics, bewegende poppen

De belangrijkste eigenschap van een animatronic is dat deze zo echt mogelijk overkomt. Het grootste compliment kregen we voor de robot meneer de uil van een medewerker die zei: "Maar dat is helemaal geen robot, dat is Meneer de Uil!!!". Naast het uiterlijk en de stem wordt het realistisch overkomen bepaald door de bewegingen (zie bewegen). Het vloeiend laten bewegen van animatronics is de grote uitdaging waar alle robotbouwers voor staan en juist daar ligt het specialisme van R2R.

R2R Het Levend Decor

Dit decor betreft een zogenaamde 'Levende Omgeving' waarin licht, geluid, beeld en/of bewegende voorwerpen worden aangestuurd (door het door R2R ontwikkelde softwareprogramma LASSO).

R2R kan een robot als los product leveren maar ook als presentatie-medium in een Levend Decor. Een dergelijk geavanceerd decor, dat vaak een voice-over (stem) en een door R2R geleverde robot bevat, noemen we geen Levend Decor meer maar Interactieve Presentatie Robot, omdat de robot als centrale factor de interactie met het publiek aangaat. De IPR communiceert dus als interactieve gids. 'Hij' verstrekt informatie afhankelijk van signalen die hij direct (dmv. knoppen /joystick aangestuurd door het publiek) of indirect (door middel van sensoren) uit zijn omgeving opvangt. IPR's zijn goed inzetbaar als presentatiemedium in musea, attractieparken en beurzen.

De eigenwijze, jonge professor Dexter, het tekenfilmfiguur van Cartoon Network, nagebouwd als Interactieve Presentatie Robot. Dexter reageert op vragen van bezoekers, wijst objecten aan of projecteert een filmpje. Zijn mond, bril, ogen, haren, hoofd en armen bewegen, ook kan hij op zijn stoel ronddraaien.

Totaalconcept

Een goed product is gebaseerd op een totaalconcept. Voor kleinschalige projecten levert R2R daarom behalve het technisch ontwerp, de productie en installatie, ook ideeŽn, vormgeving en decors. Voor het laatste hebben wij onze krachten gebundeld met professionals vanuit de creatieve hoek.

Uniek maatwerk

R2R combineert standaardapparatuur met zelf ontwikkelde produkten. Een flexibele modulaire opbouw garandeert uniek maatwerk en een orgineel eindproduct. Een R2R robot kan los geleverd worden, maar ook als onderdeel van een decor.

Goed en betaalbaar

R2R kan bogen op een rijk verleden waarin haar producten werden ontwikkeld en aan de praktijk getoetst in musea & exposities. Na aankoop krijgt u een half jaar garantie op fabricagefouten. Bij onze produkten sluiten wij een onderhoudscontract af voor de slijtagedelen. Jaarlijks lopen wij dan de onderdelen na zodat e.e.a. goed blijft functioneren.