Werktuigbouwkundige engineering

R2R is een klein en flexibel werktuigbouwkundig ingenieursbureau waarbij het zwaartepunt op ontwikkeling ligt. We richten ons hierbij op machinebouw, productontwikkeling en matrijzen (semi-conductor industrie).

Onze kracht ligt in het ontwikkelen en uitwerken van (innovatieve) concepten. Wij kijken vanuit een brede achtergrond met een frisse en open blik naar de vraag en oplossing. Een oplossing die we altijd zo simpel mogelijk proberen te houden. R2R's achtergrond beslaat ook het mechatronica vlak. Onze ontwikkelingen op robot gebied zorgen voor een actuele kennis van besturingen, electronica, actuatoren en software waarbij het eigen specialisme de werktuigbouwkunde blijft.

Voor het traditionele autocad tekeningen stampen verwijzen we u graag door naar tekenbureaus, alhoewel dit werk steeds meer wordt overgenomen door de 3D cad software waar we vanaf de oprichting van R2R in 1999 al mee werken. Een goed voorbeeld hiervan is de frame module die vanuit een 3D schets het 3D model en de 2D zaaglijst gegenereerd.

Een vakman heeft professioneel gereedschap nodig, wij werken dan ook volledig in 3D solidworks van waaruit de samenstelling, exploded-views, assemblage-instructies, animaties, FEM, 3D-websites en detailtekeningen gegenereerd kunnen worden. Daarnaast zijn van de 3D onderdelen eenvoudig en snel prototypes te vervaardigen door stereo lithografie (enkele dagen), lasersnijden en 3D frezen (een tekening is hiervoor niet meer nodig).